“Νούς υγιής εν σώματι υγιή”

Η Ελλάδα ειναι γνωστό ότι απο την αρχαιότητα έθεσε βάσεις για πολλές επιστήμες και κυρίως για την επιστήμη της Ιατρικής. Στα Ασκληπειά και με βάση την Ιπποκράτεια φιλοσοφία ολιστικής αντιμετώπισης των ασθενειών του σώματος και της ψυχής, οι αρχαίοι Έλληνες φυσιοθεραπευτές θεράπευαν τους ασθενείς, άλλοτε χρησιμοποιώντας εναλλακικές μορφές όπως η διατροφή, η άσκηση, η μουσική, η ψυχοθεραπεία, η βοτανολογία και άλλοτε οταν ήταν αναγκαίο, την επεμβατική χειρουργική.

Σημαντικό ρόλο εδώ, διαδραματίζει ο τομέας της αντιγύρανσης και της ευεξίας, με βασικά όπλα την διατροφή, την θαλασσοθεραπεία, τις εξωτερικές δραστηριότητες (πεζοπορία, ιστιοπλοϊα, κολύμπι, φύση, τενις, κλπ.) και το μοναδικό κλίμα της Ελλάδας.

Η Zita Medical Management διαδραματίζει έναν πολύ σημαντικό ρόλο τόσο στην μακρο-οικονομία του κλάδου (Συμμετοχή σαν ιδρυτικό μέλος του Ελληνικού Συνδέσμου Τουρισμού Υγείας), όσο και στην μίκρο-οικονομία αφου διαθέτει σημαντικές επαφές με φορείς, επιστήμονες γείας, μεγάλες επιχειρήσεις αλλά και μεμονωμένους υψηλού εισοδηματικού επιπέδου πελάτες και στις 5 Ηπείρους του πλανήτη.